Darryl

Prijsindicatie

€ 0 - 500
€ 500 - 1.000
€ 1.000 - 1.500
€ 1.500 - 2.500
€ 2.500 - 5.000
€ 5.000 - 10.000
€ 10.000 of meer
Darryl - 4188.jpg

Darryl van Gonter (30 oktober 1987) is een Nederlandse rapper uit Amsterdam-Noord. Momenteel is Darryl getekend bij het label SPEC Entertainment.

2003-2004: & Dubbel D Darryl was zestien jaar oud toen hij begon met rappen. Samen met zijn neef Reverse (bekend van ‘Ik neem je mee' en ‘Wat wil je doen') nam hij zijn eerste tracks op. Niet veel later vormde Darryl samen met de rapper Dio de formatie ‘Dubbel D'. Samen scoorde zij de straathit ‘Minderjarig'.

2005-2006: Good Life
Met een bijdrage op de soundtrack ‘Wat wil je doen?' van The Partysquad voor de Nederlandse filmkaskraker ‘Het Schnitzelparadijs' scoorde Darryl in het najaar van 2006 een grote hit. In oktober 2005 stond hij met deze line-up in het voorprogramma van de Amerikaanse rapper 50 Cent. Na het succes van deze hit tekende Darryl bij Goodlife, het label van The Partysquad. In zijn tijd bij Goodlife kwam het nummer ‘Rellen en Rennen' uit, een project van TMF Kweekvijver. Dankzij de samenwerking tussen Darryl en het Kweekvijver-project werd hij genomineerd voor een TMF-Award. Ook leverde hij in het najaar van 2006 opnieuw een bijdrage aan de hit ‘Dat is die shit' van The Partysquad.

2007-2009: SPEC
Begin 2007 besloten Darryl en het label Goodlife in een goede verstandhouding uit elkaar te gaan. In dit zelfde jaar reisde hij samen met Ali B voor United Civilians for Peace naar de Palestijnse bezette gebieden. Darryl werkte daar mee aan een documentaire over de leefomstandigheden van kinderen tijdens het Midden-Oosten conflict. Daarnaast trad hij op de Palestijnse plaats Sakhnin in Israël en op een vluchtelingenkamp in Bethlehem. Niet veel later tekende Darryl zijn platencontract bij het label SPEC entertainment van Ali B. Eind 2007 scoorde Darryl samen met zijn collega's Ali B, Yes-R en Gio een top-3 hit met het nummer ‘Groupie Love'. Daarna volgde een undergroundhit ‘Shit is Gruwelijk' samen met Ali B, Yes-R en Sjaak.
In januari 2008 verscheen de mixtape van Darryl met de titel: ‘Terug', waarop twintig nummers staan. In de zomer van 2008 kwam dé zomerhit 'Eeyeeyo' uit. Op ‘Eeyeeyo' werkte Darryl samen met de voetballer Ryan Babel (Rio), Ali B en Soumia. Het nummer was het best verkochte urban nummer van 2008. De single ‘Darryl Express' verscheen in het begin van 2009. Daarnaast was Darryl samen met Ali B en Sjaak te horen op de track 'Harghd' en samen met Yes-R en Soesi B verscheen de single 'Mee naar huis'. In september 2009 bracht Darryl samen met Reejon de mixtape A-Town Swagg uit. Daarnaast heeft hij in het voorprogramma gestaan van de Amerikaanse rap sensatie Lil Wayne.

2011-heden: Dichtbij & ABOVT
‘Dichtbij' het eerste debuutalbum van Darryl kwam in maart 2011 uit. Hij scoorde met dit album de hits ‘T maakt niet uit' en ‘Met mij zijn'. Begin 2011 was hij te zien in het programma 'Ali B op volle toeren' Daarbij werd hij gekoppeld aan Bonnie St. Claire waarbij Bonnie een remake maakte van Dar

Prijsindicatie: ★★★★ Direct boeken
Algemene info

Standaard speelduur: 30 minuten
Bezetting: 1 persoon
Techniek/Geluid: B-set (Uitleg)
Licht(show): Niet inbegrepen

Categorieën
Repertoire

• ’t Maakt Niet Uit
• Gangsterboys
• Darryl Express
• Eeyeeyo
• Whoop Whoop
• Groupie Love
• Rellen en Rennen

Video

Aanvraag indienen voor Darryl

Gewenste datum:
Invalid Input
Gewenste tijd:
Invalid Input
Locatie optreden:
Invalid Input
Invalid Input
Naam:*
Vul a.u.b. uw naam in.
Bedrijfsnaam:
Telefoonnummer:*
Vul a.u.b. uw telefoonnummer in.
E-mailadres:*
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Aanvraag:
Geef a.u.b. uw aanvraag op.
Heeft u al meer informatie beschikbaar voor het gewenste optreden?
Maak dan gebruik van ons uitgebreidere aanvraagformulier.
Nieuwsbrief ontvangen?
Invalid Input
Antispam:* Antispam:
Opnieuw
Verkeerde anitspam
Velden met een * zijn verplicht

Deze Artiest wil ik aanraden bij een vriend(in) - Darryl

Geef Uw Beoordeling - Darryl


Recensies over Darryl

Schrijf als eerste een recensie

Allerlei Artiesten is leverancier van Artiesten zoals: Zanger, Zangeres, Band, Liveband, Coverband, DJ, VJ, Discoshow, Drive-in-Show, Driveinshow, Sax, Saxofonist, Tapeact.
Wij zijn gevestigd in Rotterdam, Zuid Holland - Nederland