Patricia Paay

Prijsindicatie

€ 0 - 500
€ 500 - 1.000
€ 1.000 - 1.500
€ 1.500 - 2.500
€ 2.500 - 5.000
€ 5.000 - 10.000
€ 10.000 of meer
Patricia Paay - 4835.jpg
Patricia Paay zingt, presenteert, geeft motiverende speeches, jureert en is, waar zij ook verschijnt, het oogverblindend mooie, glamoureuze middelpunt. Tegelijkertijd is La Paay altijd aardig, gezellig en heel benaderbaar – in al haar veelzijdigheid een echte Nederlandse superster! "

Patricia Paay werd geboren op 7 april 1949 in Rotterdam. Al vanaf jonge leeftijd volgt ze piano- en balletlessen. In 1965 debuteert Patricia als nachtclubzangeres in het jazzorkest van haar vader: 'The Evergreens'. Ze vormt haar eigen backinggroep met haar zusje Yvonne en Anita Meyer. Met een platencontract op zak debuteert ze een jaar later op televisie tijdens de allereerste televisieavond van de omroep TROS met een programma van 20 minuten, 'Patricia zingt'. In augustus 1967 wordt de single 'Je bent niet hip' een grote hit voor de dan achttienjarige Patricia.

In 1971 richt Patricia haar eigen groep op: 'Himalaya'. De groep bestaat naast zangeres Patricia uit Gerard Visser, Niko Christiansen en Okkie Huysdens. De groep neemt slechts één single op, 'Put your hand in the hand'. In 1973 gaat Himalaya over in de groep Heart. De groep, die centraal staat in de televisieserie 'Waaldrecht', haalt in oktober de tipparade met de single 'Hang on'. Heart's volgende single 'Lovemaker' werd in juli een hit, maar Patricia prefereert een solocarrière boven het zingen in een groep.

Terwijl Heart verder gaat als Limousine maakt Patricia het album 'Beam of light', geproduceerd door Steve Harley en opgenomen in de beroemde Abbey Road Studio's. Het album kwam op een moment dat ze net had gekozen voor een solocarrière en nog niet precies wist met welk repertoire. Het bleek al snel dat dit niet was wat de mensen van haar verwachtten. Alhoewel 'Beam of light' niet het gewenste succes oplevert, doen haar singles dat wel, inhakend op de discorage die midden jaren zeventig de kop op steekt. De singles 'Someday my prince will come' en 'Now' worden grote hits.

In januari 1977 scoort Patricia haar grootste en tevens meest bekende hit met 'Who's that lady with my man', een single die ook in het buitenland aansloeg. Deze hitsingle staat, samen met voornamelijk covers van onder andere Dolly Parton en Barry Gibb, op het album 'The lady is a champ' dat in 1977 verschijnt. De hoes van de LP symboliseert de jarenlange strijd om erkenning en het gevecht om aan de top te komen. In 1978 komt het album 'Malibu Touch' uit, waarvan zowel 'Malibu' als 'The best friend I know', een hit worden. Een jaar later neemt Patricia een duet op met Jacques Kloes. 'You make it allright' wordt in september een hit en het duo wint de jaarlijkse prijs voor de beste Nederlandse productie.

Na een wat stille periode verschijnt in 1981 het album 'Playmate' bedoeld voor de Amerikaanse markt. Zowel 'Saturday nights' als 'Who let the heartache in', doen het goed in de top van de hitparade. Er volgen daarna nog twee hits voor Patricia: 'Tomorrow' en 'Solitaire', beide afkomstig van het album 'Dreamworld' dat in 1983 uitkomt.

In 1983 brengen Patricia en Yvonne samen met hun moeder een eenmalige hommage aan de Andrew Sisters. Het blijft echter niet bij een eenmalig TV-optreden als blijkt dat er heel veel vraag is naar de medley. Het nummer 'Stars on 45 Proudly Presents' verschijnt op single en bereikt in juni de eerste plaats van de hitparade. In de volgende jaren scoren The Star Sisters een aantal hits met in eerste instantie andere medleys ('Hooray for Hollywood', 'A tribute to Marilyn Monroe') en later eigen nummers ('Danger').

In oktober 1987 vertrekt Patricia naar New York met haar partner Adam Curry. Tijdens hun verblijf in Amerika neemt Patricia het duet 'De wereld' op met Rob de Nijs dat de tipparade haalt. Na een stille periode rondom Patricia brengt ze in 1995 het album 'Time of my life' uit. Geïnspireerd door het succes van de Osbournes op MTV beginnen ze in 2003 op de commerciële zender SBS6 onder de titel 'Adam's Family' hun eigen reality soap.

Na een aantal stille jaren rondom Patricia op muziekgebied neemt Patricia in 2000 een single op met 4 covers van bekend Jazznummers, samen met het orkest van haar vader. In datzelfde jaar start Patricia; La Paay Cosmetics.

In 2009 wordt bekend dat Patricia en Adam gaan scheiden. Adam vertrekt naar Amerika en Patricia blijft met dochter Christina in hun woning in London wonen. Eind 2009 kocht Patricia toch weer een huis in Amsterdam.

Patricia Paay is in meerdere mogelijkheden te boeken. Informeer naar de mogelijkheden.
Prijsindicatie: ★★★★ Direct boeken
Algemene info
Standaard speelduur: Op aanvraag
Bezetting: 1 persoon
Techniek/Geluid: Niet inbegrepen (Uitleg)
Licht(show): Niet inbegrepen
Categorieën
Repertoire
• Tomorrow
• The Evergreens
• Patricia zingt
• Himalaya
• Lovemaker
• Beam of light
• Hang on
• Put your hand in the hand
• Je bent niet hip
• Solitaire
• Stop me
• De Wereld
• Zing een liedje voor me
Video

Aanvraag indienen voor Patricia Paay

Gewenste datum:
Invalid Input
Gewenste tijd:
Invalid Input
Locatie optreden:
Invalid Input
Invalid Input
Naam:*
Vul a.u.b. uw naam in.
Bedrijfsnaam:
Telefoonnummer:*
Vul a.u.b. uw telefoonnummer in.
E-mailadres:*
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Aanvraag:
Geef a.u.b. uw aanvraag op.
Heeft u al meer informatie beschikbaar voor het gewenste optreden?
Maak dan gebruik van ons uitgebreidere aanvraagformulier.
Nieuwsbrief ontvangen?
Invalid Input
Antispam:* Antispam:
Opnieuw
Verkeerde anitspam
Velden met een * zijn verplicht

Deze Artiest wil ik aanraden bij een vriend(in) - Patricia Paay

Geef Uw Beoordeling - Patricia Paay


Recensies over Patricia Paay

Schrijf als eerste een recensie

Allerlei Artiesten is leverancier van Artiesten zoals: Zanger, Zangeres, Band, Liveband, Coverband, DJ, VJ, Discoshow, Drive-in-Show, Driveinshow, Sax, Saxofonist, Tapeact.
Wij zijn gevestigd in Rotterdam, Zuid Holland - Nederland