The Opposites

Prijsindicatie

€ 0 - 500
€ 500 - 1.000
€ 1.000 - 1.500
€ 1.500 - 2.500
€ 2.500 - 5.000
€ 5.000 - 10.000
€ 10.000 of meer
The Opposites - 4759.jpg
De ene is heel lang en blank, de andere heel klein en donker. Vandaar de naam The Opposites. Toch hebben Willy en Big2 meer gemeen dan hun tegenovergestelde uiterlijk doet vermoeden. Ze groeien allebei op in een oersaai Noordhollands dorp, zorgen allebei aan de lopende band voor problemen op hun middelbare school en willen het allebei gaan maken als rapper. Nadat Willy bij wijze van strafwerk een rap moet schrijven en Big2 hem daarbij begeleidt op de gitaar, sluit het duo op hun zestiende een muzikaal samenwerkingsverband. Ze maken een Engelstalige demo-album 'Youngsters'.

De conclusie dat het Nederlands ze wellicht toch wat beter ligt laat niet lang op zich wachten, en vanaf dat moment begint het balletje langzaam te rollen. Via een demo-wedstrijdje op internet komen ze terecht bij Mastermind Records, dat bezig is met een opvolger van de succesvolle 'Straatremixes' cd van D-Men. The Opposites leveren een paar tracks voor het tweede deel van de serie en op 'Straatremixes 3' zijn ze zelfs met zeven nummers vertegenwoordigd. De eerste stappen zijn gemaakt, de naam is gevestigd, en als het tijd wordt om aan een eigen album te gaan werken stapt het duo over naar platenmaatschappij Top Notch.

Tegen het eind van 2005  scoort het duo een grote hit met het nummer 'Slaap'. De single behaalt de vierde plaats in de Top40 en The Opposites kunnen beginnen aan hun definitieve opmars richting de top.

Eind 2006 volgt 'Rauwdauw', een mini-album met tien tracks op beats van andere producers, waarvan de single 'Geen Klasse, Geen Stijl' uitgroeit tot een onvervalste dansvloerkraker. Een stapje terug uit de spotlights is er niet bij, want als in de zomer van 2007 het tweede album 'Begin Twintig' verschijnt, scoren de begin twintigers opnieuw een enorme hit met 'Dom, Lomp & Famous'. Het nummer ontstaat als geintje en is oorspronkelijk niet eens voor het album bedoeld, maar als discotheken vol doorgeslagen tienermeisjes massaal met het refrein meerappen, dan zet je zo’n track natuurlijk gewoon op je plaat.

Maar ook kleine jongens worden groot. Waar het album 'Begin Twintig' ophield gaan beide leden van The Opposites gespleten verder op het dubbel album 'Succes' (Willy) en 'Ik Ben Twan' (Big2).

Één van de nummers is 'Broodje Bakpao' feat. Gers & Sef, een hiphop / happy hardcore hybride die de 1e single was van dit niewste project maar ook diende als soundtrack voor de superpopulaire comedysketchshow 'New Kids' op Comedy Central. Het nummer stond binnen no time op nummer 1 in de Nederlandse charts en werd in Belgie ook een enorm succes.
Prijsindicatie: ★★★★★★★ Direct boeken
Algemene info
Standaard speelduur: op aanvraag
Bezetting: 2 personen
Techniek/Geluid: A-set (Uitleg)
Licht(show): niet inbegrepen
Categorieën
Repertoire
  • Slaap
  • Dom, Lomp en Famous
  • Broodje Bakpao
  • Licht uit
  • Brief aan jou
Video
Video
Video
Video
Video

Aanvraag indienen voor The Opposites

Gewenste datum:
Invalid Input
Gewenste tijd:
Invalid Input
Locatie optreden:
Invalid Input
Invalid Input
Naam:*
Vul a.u.b. uw naam in.
Bedrijfsnaam:
Telefoonnummer:*
Vul a.u.b. uw telefoonnummer in.
E-mailadres:*
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Aanvraag:
Geef a.u.b. uw aanvraag op.
Heeft u al meer informatie beschikbaar voor het gewenste optreden?
Maak dan gebruik van ons uitgebreidere aanvraagformulier.
Nieuwsbrief ontvangen?
Invalid Input
Antispam:* Antispam:
Opnieuw
Verkeerde anitspam
Velden met een * zijn verplicht

Deze Artiest wil ik aanraden bij een vriend(in) - The Opposites

Geef Uw Beoordeling - The Opposites


Recensies over The Opposites

Zeer positief. De communicatie met uw bedrijf verliep vlot en probleemloos.
Schrijf een recensie

Allerlei Artiesten is leverancier van Artiesten zoals: Zanger, Zangeres, Band, Liveband, Coverband, DJ, VJ, Discoshow, Drive-in-Show, Driveinshow, Sax, Saxofonist, Tapeact.
Wij zijn gevestigd in Rotterdam, Zuid Holland - Nederland