Dio

Prijsindicatie

€ 0 - 500
€ 500 - 1.000
€ 1.000 - 1.500
€ 1.500 - 2.500
€ 2.500 - 5.000
€ 5.000 - 10.000
€ 10.000 of meer
Dio - 4751.jpg
Een tijd lang lijkt het erop dat Dio niet verder zal komen dan een halve voetnoot in de Nederlandse hiphopgeschiedenis, maar in de zomer van 2007 duikt hij plotseling weer op met een aanstekelijk gastcouplet op Dom, Lomp & Famous van The Opposites, dat onverwacht uitgroeit tot een enorme hit. In datzelfde jaar doet hij ook zijn eerste solo-optredens, waarmee hij meteen de finale van de Grote Prijs Van Nederland haalt en de publieksprijs wint.

In een paar maanden tijd heeft Dio zichzelf getransformeerd tot een volwaardige soloartiest. Hij bewijst zijn waarde met een bijdrage op de hitsingle Stuk van The Partysquad, waarna hij tegen het eind van 2008 zijn naam definitief vestigt met het album Rock & Roll en de bijbehorende mixtape Tijdmachine. Dio valt op door zijn speelse flow, zijn frisse songconcepten en vooral door zijn brede muzieksmaak. Van onvervalste rock tot boombap-hiphop, van electro tot potentiële carnavalskrakers, de muziek vliegt alle kanten op en de immer goedlachse rapper vliegt er vrolijk achteraan.

Tussen alle feestmuziek op Rock & Roll is er ook plaats voor serieuzer werk. Dio praat openhartig over een stukgelopen relatie, excuseert zich bij zijn moeder voor zijn losbandige jeugd en schrijft een indrukwekkend nummer voor de vader die hij nooit gekend heeft. Met de single Tijdmachine, over de fouten die hij in zijn leven gemaakt heeft, scoort hij in de lente van 2009 een grote hit. Als hij terug kon in de tijd had hij een heleboel dingen anders gedaan, zo vertelt hij in het nummer. Dio kan zich in elk geval troosten in het feit dat het uiteindelijk allemaal goed is gekomen.
Prijsindicatie: ★★★★ Direct boeken
Algemene info
Standaard speelduur: op aanvraag
Bezetting: 1 persoon
Techniek/Geluid: A-set (Uitleg)
Licht(show): niet inbegrepen
Categorieën
Repertoire
Onder Andere:
  • Tijdmachine
  • Aye
  • Baby
  • Cool
Video
Video
Video
Video

Aanvraag indienen voor Dio

Gewenste datum:
Invalid Input
Gewenste tijd:
Invalid Input
Locatie optreden:
Invalid Input
Invalid Input
Naam:*
Vul a.u.b. uw naam in.
Bedrijfsnaam:
Telefoonnummer:*
Vul a.u.b. uw telefoonnummer in.
E-mailadres:*
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Aanvraag:
Geef a.u.b. uw aanvraag op.
Heeft u al meer informatie beschikbaar voor het gewenste optreden?
Maak dan gebruik van ons uitgebreidere aanvraagformulier.
Nieuwsbrief ontvangen?
Invalid Input
Antispam:* Antispam:
Opnieuw
Verkeerde anitspam
Velden met een * zijn verplicht

Deze Artiest wil ik aanraden bij een vriend(in) - Dio

Geef Uw Beoordeling - Dio


Recensies over Dio

Schrijf als eerste een recensie

Allerlei Artiesten is leverancier van Artiesten zoals: Zanger, Zangeres, Band, Liveband, Coverband, DJ, VJ, Discoshow, Drive-in-Show, Driveinshow, Sax, Saxofonist, Tapeact.
Wij zijn gevestigd in Rotterdam, Zuid Holland - Nederland