De Jeugd van Tegenwoordig

Prijsindicatie

€ 0 - 500
€ 500 - 1.000
€ 1.000 - 1.500
€ 1.500 - 2.500
€ 2.500 - 5.000
€ 5.000 - 10.000
€ 10.000 of meer
De Jeugd van Tegenwoordig - 4116.jpg
Watskeburt. Het is de zomer van 2005, en de Dikke Van Dale is een woord rijker. De eerste single van De Jeugd Van Tegenwoordig staat binnen twee weken op nummer één in de hitlijsten en in de maanden daarna groeit het nummer uit tot de onbetwiste zomerhit van dat jaar. Van kinderen op het schoolplein tot nette pakkenmannen op kantoor, iedereen spreekt elkaar aan met dat ene magische woord dat heel Nederland in z‟n greep houdt.

Alles wijst erop dat De Jeugd Van Tegenwoordig een eendagsvlieg is, een groepje grappenmakers dat voorbestemd is om na het succes van hun eerste single voorgoed in de vergetelheid te verdwijnen. De muziek op de plaat, een vrolijk allegaartje met invloeden uit hiphop, disco, electro en r&b, draagt bij aan het frisse geluid van de Jeugd.

Dankzij hun immer spraakmakende mediaoptredens groeien de drie rappers uit tot heuse BN‟ers. Nadat in 2007 de single Shenkie al een hit is geworden, verschijnt in april 2008 het tweede album De Machine. De Jeugd Van Tegenwoordig oogst veel lof met deze nieuwe plaat, die opnieuw geheel geproduceerd is door Bas Bron. Van zwoele schuifelmuziek tot extreem dansbare swingbeat, het excentrieke gezelschap blijft lak hebben aan ongeschreven hiphopregels en doet alleen waar het zelf zin in heeft. De Machine blijft uiteindelijk een half jaar lang aanwezig in de Album Top 100 en wordt door 3VOOR12 uitgeroepen tot Beste Nederlandse Album van 2008. Best knap voor een gedoodverfde eendagsvlieg.
 
Na de twee zeer succesvolle albums heeft het kwartet dan in 2010 inmiddels de laatste hand gelegd aan het derde album, De Lachende Derde. Het is een logisch vervolg op De Machine, muzikaal nog verder geperfectioneerd door Bas Bron en thematisch een stuk volwassener dan de voorgangers. Maar wees niet bang, natuurlijk is de Jeugd nog steeds een etterende puist op het hoofd van de Nederlandse muziekwereld en niet voor één gat te vangen. Van lyrische refreinen tot zeikerige raps en een stevig potje real-talk, alles komt voorbij op De Lachende Derde.

Op De Lachende Derde is nog een verandering hoorbaar ten opzichte van de twee voorgangers, en dat zijn de zangkunsten van Vieze Freddy of Vjeze Fur zoals hij tegenwoordig door het leven gaat. Niemand die de afgelopen maanden naar de radio heeft geluisterd en daar Freddy‟s bijdrage aan Stof In De Wind van Malle Pietje en de Bimbos heeft gehoord, zal verbaasd zijn over de vocale bijdragen van Fur aan De Lachende Derde. Duidelijk beïnvloedt door de grandeur van de FM-Rock uit de jaren tachtig. Grootse gebaren nemen epische vormen aan. Iets wat je ondertussen natuurlijk mag verwachten van De Jeugd Van Tegenwoordig.

Prijsindicatie: ★★★★★★★ Direct boeken
Algemene info
Standaard speelduur: op aanvraag
Bezetting: 3 personen
Techniek/Geluid: A-set (Uitleg)
Licht(show): niet inbegrepen
Categorieën
Repertoire
Onder Andere:
  • Watskeburt?!
  • Voorjekijkendoorlopen
  • Hollereer
  • Sterrenstof
  • Get Spanish
Video
Video
Video
Video

Aanvraag indienen voor De Jeugd van Tegenwoordig

Gewenste datum:
Invalid Input
Gewenste tijd:
Invalid Input
Locatie optreden:
Invalid Input
Invalid Input
Naam:*
Vul a.u.b. uw naam in.
Bedrijfsnaam:
Telefoonnummer:*
Vul a.u.b. uw telefoonnummer in.
E-mailadres:*
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Aanvraag:
Geef a.u.b. uw aanvraag op.
Heeft u al meer informatie beschikbaar voor het gewenste optreden?
Maak dan gebruik van ons uitgebreidere aanvraagformulier.
Nieuwsbrief ontvangen?
Invalid Input
Antispam:* Antispam:
Opnieuw
Verkeerde anitspam
Velden met een * zijn verplicht

Deze Artiest wil ik aanraden bij een vriend(in) - De Jeugd van Tegenwoordig

Geef Uw Beoordeling - De Jeugd van Tegenwoordig


Recensies over De Jeugd van Tegenwoordig

Schrijf als eerste een recensie

Allerlei Artiesten is leverancier van Artiesten zoals: Zanger, Zangeres, Band, Liveband, Coverband, DJ, VJ, Discoshow, Drive-in-Show, Driveinshow, Sax, Saxofonist, Tapeact.
Wij zijn gevestigd in Rotterdam, Zuid Holland - Nederland