Ronnie Tober

Prijsindicatie

€ 0 - 500
€ 500 - 1.000
€ 1.000 - 1.500
€ 1.500 - 2.500
€ 2.500 - 5.000
€ 5.000 - 10.000
€ 10.000 of meer
Ronnie Tober - 4827.jpg
Al 50 jaar is Ronnie Tober een bekend en succesvol zanger/entertainer. Drie jaar na Ronnie ‘s geboorte (21 April 1945 te Bussum) emigreerde hij samen met zijn ouders, twee broers en zus naar Amerika. Hier was het waar zijn muzikale talenten werden ontdekt. Hij zong op familiefeestjes, begeleid door zijn moeder op de piano. Van zijn 8e tot zijn 14e zong Ronnie bij een in Albany (New York) bekend kerkkoor (St. Peters Episcopal Boys Choir) en werd daar solo-zanger. Een jaar daarna werd zijn eerste single uitgebracht onder de titel "Who taught you how" en gaf hem bekendheid in Albany en omgeving.

In de jaren die volgden maakte Ronnie nog vele platen, waarvan een aantal hits werden die nog steeds bij optredens uit volle borst worden meegezongen. Om er enkele te noemen "Rosemarie", "Arrivederci Ans", "Naar de kermis", en niet te vergeten "Rozen voor Sandra". In de afgelopen 49 jaar heeft Ronnie honderden titels (waarvan er miljoenen zijn verkocht) opgenomen, overwegend Nederlandstalig. Een enkele Engelstalige c.d. staat ook op zijn zeer uitgebreide discografie.

Naast zijn talrijke optredens in het land was Ronnie een vaste gast in radio en t.v. programma's zoals "De Mounties Show", "Met liedjes het land in", "Herkent in deze tijd", "Kwistig met muziek", "Op volle toeren", etc.

Tot op de dag van vandaag is hij een veel gevraagd zanger/entertainer en niet alleen in Nederland. In België, Duitsland, Engeland, Tunesië, Amerika, Hongarije, Zuid-Afrika, Dubai, etc. wordt hij geregeld gevraagd om er een optreden te verzorgen.

2003 was voor Ronnie een speciaal jaar. Zijn 40 jarig artiestenjubileum. Ter gelegenheid van dit gebeuren is een speciale c.d. uitgebracht in beperkte oplage. Een c.d. waarop Ronnie een duet zingt met musicalster Tony Neef en de zangeres Dayèn. En het schitterende nummer "My Way" begeleid door niemand minder dan Carel Kraayenhof met zijn bandonéon. Verder staat er ook een nummer op van het duo To Be. (nu anno 2011 Opera Familia)

Ronnie zingt geregeld voor grote projecten van Mojo Concert zoals op het Lowlands Festival en in de 'Cover Top 100' in de Heineken Music Hall. Zo ook tijdens het Concert des Levens van Johnny Hoes. Hij is te gast in tv programma’s 'Hits a gogo' van Matthijs van Nieuwkerk.

Azië heeft Ronnie altijd gelokt en er breken jaren aan dat hij geregeld daarheen afreist. In 2004 zingt hij tijdens een "Nederlandse avond" een "Amsterdamse medley". Tijdens de repetities zong hij dit midden in het centrum van Hong Kong tussen de Chinezen, die niet wisten wat zij zagen.

Een hoogtepunt was ook dat Ronnie werd gevraagd, tezamen met Anneke Grönloh, door Frans Bauer om samen met hem en Marianne een succesmedley te brengen van hun grootste hits. Dit resulteerde in vijf uitverkochte voorstellingen in Ahoy, welke door de TROS als registratie op tv werd uitgezonden. Tevens is er een DVD op de markt gebracht van deze shows.

2009: Ronnie heeft wederom meegedaan aan de Nijmeegse vierdaagse. In november kreeg Ronnie uit handen van Mies Bouwman de Princess Hoffelijkheidsprijs. Het werd Ronnie toegekend door de juryleden Willem Kool (Telegraaf), Els Ouborg (fa. Princess) en Jaap Rost-Onnes.

De film Sinterklaas en de verdwenen Pakjesboot kwam uit en de titelsong, Naar Nederland, werd gezongen door Ronnie.

Eind zomer 2010 verscheen de heerlijke single “Kom in m’n armen’ een duet met de zeer getalenteerde zangeres Willeke D’estell, het tweede nummer, ‘Heel even’. Tv opnames bij o.a. TV Rijnmond en Hart voor Muziek en de nodige radio promotie, o.a. omroep Gelderland die de primeur had.

2011: Na het succes van ‘Kom in m’n armen’ is besloten om een nieuw duet op te nemen en op de markt te brengen. Het nummer ‘De zomer komt weer gauw’ scoorde in maart erg leuk. TV opnames bij KoffieMax, Hart voor Muziek, TV Limburg en de nodige radio promotie o.a. Radio NL, RTV Midden Holland en regionale omroepen.

In april kreeg Ronnie onverwachts een telefoontje van het productiebedrijf Tuvalu Media, dat de programma’s van Ali B Op Volle Toeren produceert met de vraag of hij zou willen meewerken aan het succesvolle programma. Uiteraard vond Ronnie dit een eer en een grote uitdaging. De opnames vonden in mei/juni plaats in Apeldoorn.

In september 2011 was Ronnie ook weer te vinden, evenals voorgaande jaren, op de 50+ beurs in De Jaarbeurs in Utrecht waar hij optrad voor Omroep Max. 25 januari 2012 werd het programma Ali-B Op Volle Toeren, dat in mei 2011 was opgenomen, eindelijk op de buis uitgezonden. Wat er toen gebeurde kon Ronnie niet bevatten. De reacties waren niet van de lucht: 150 sms’jes, honderden e-mails en was die avond het meest besproken onderwerp op TWITTER.

Dit resulteerde in de presentatie van de single “Er is niemand zoals jij’, op voortreffelijke wijze geschreven en gecomponeerd door Diane Theunissen, gebaseerd op het rap nummer ‘Geen 1’ van rapper Priester. Het nummer sloeg zo aan, dat hij gelijk de Nederlandstalige Top 30 binnenstormde op nr. 24.

Het tweede nummer op de cd is "Het zijn van die kleine dingen", een duet met Belinda Kinnaer.

In het programma Hallo Gelderland, vroeg Ali-B of Ronnie mee wilde werken aan Ali-b’s droom om een groot concert te geven met alle deelnemende artiesten van het programma Ali-B Op Volle Toeren in Rocktempel Paradiso in Amsterdam. Uiteraard zei Ronnie Ja.

En op 13 maart 2012, voor een uitverkocht Paradiso werden de opnames gemaakt met live orkest welke is uitgezonden op zaterdagavond 31 maart 2012 op TV.

Dinsdag 3 juli 2012 heeft Ronnie Tober bij omroep Max een show opgenomen, ter gelegenheid van zijn 50 jarig artiestenjubileum. Het was voor Ronnie een geweldige, onvergetelijke ervaring. Vele collega's, waar onder Christoff, Patrick van Bree, Ciska Peters, Carel Kraayenhof, Rosetty de Ruiter, Willeke d'Estell, Diane Theunissen, Anneke Grönloh en Jorge Castro, verleenden hun medewerking aan de show.

In juli en augustus 2012 heeft Ronnie op het cultuurfestival "De Parade" 12 dagen opgetreden met Ali B en Brownie Dutch. Het betrof vier voorstellingen per dag, welke allen uitverkocht waren.

Op 21 september 2012 kreeg Ronnie Tober de Michiel de Ruyter Prijs uitgereikt in het Scheepvaartsmuseum te Amsterdam. De zanger laat volgens de jury met zijn Ronnie Tober Foundation zien hoe je met creativiteit de maatschappij kunt veranderen.

31 oktober 2012 lanceerde Ronnie zijn single "Kom in mijn armen vannacht".

Het jaar 2013 ging schitterend van start met de uitzending van de Omroep MAX tv special ter gelegenheid van het 50 jarig artiestenjubileum van Ronnie Tober op 18 januari 2013.

Ter gelegenheid van de abdicatie van Koningin Beatrix bracht Ronnie samen met René Riva het nummer "Dank U Majesteit" uit. Het nummer ging meer dan 12500 keer over de toonbank en Ronnie en René ontvingen een gouden plaat voor hun ode aan Hare Majesteit.

Op uitnodiging van het omroep MAX programma "Wekker wakker" stak Ronnie zijn klassieker "Ik vind je geweldig" in een nieuw jasje om Koningin Beatrix in het zonnetje te zetten. Het nummer heeft als titel "Majesteit, ik vind U geweldig" gekregen. Op 29 april 2013 heeft Ronnie het nummer live gezongen in Wekker-Wakker. De uitzending stond volledig in het teken van het afscheid van Koningin Beatrix.
Prijsindicatie: ★★★★★ Direct boeken
Algemene info
Standaard speelduur: 1 x 30 minuten
Bezetting: 1 persoon
Techniek/Geluid: A-set (Uitleg)
Licht(show): Niet inbegrepen
Categorieën
Repertoire
• Iedere avond
• Geweldig
• Verboden vruchten
• Arrivederci ans
• Rozen voor Sandra
• Met een roos in je blonde haren
• Mamma weet wat goed is
• Naar de kermis
• Altijd
• Kom in mijn armen vannacht
• Majesteit ik vind U GEWELDIG
Video

Aanvraag indienen voor Ronnie Tober

Gewenste datum:
Invalid Input
Gewenste tijd:
Invalid Input
Locatie optreden:
Invalid Input
Invalid Input
Naam:*
Vul a.u.b. uw naam in.
Bedrijfsnaam:
Telefoonnummer:*
Vul a.u.b. uw telefoonnummer in.
E-mailadres:*
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Aanvraag:
Geef a.u.b. uw aanvraag op.
Heeft u al meer informatie beschikbaar voor het gewenste optreden?
Maak dan gebruik van ons uitgebreidere aanvraagformulier.
Nieuwsbrief ontvangen?
Invalid Input
Antispam:* Antispam:
Opnieuw
Verkeerde anitspam
Velden met een * zijn verplicht

Deze Artiest wil ik aanraden bij een vriend(in) - Ronnie Tober

Geef Uw Beoordeling - Ronnie Tober


Recensies over Ronnie Tober

Ondertussen is het feest achter de rug en ik kan je zeggen: het was G-E-W-E-L-D-I-G! Optreden van Ronnie Tober viel ook in héél goede aarde; en wat een aardige man. Hij bracht er echt direkt de stemming in ! Dank nog en wie weet tot een volgende x !

Groetjes, Jan
Schrijf een recensie

Allerlei Artiesten is leverancier van Artiesten zoals: Zanger, Zangeres, Band, Liveband, Coverband, DJ, VJ, Discoshow, Drive-in-Show, Driveinshow, Sax, Saxofonist, Tapeact.
Wij zijn gevestigd in Rotterdam, Zuid Holland - Nederland