Ferry Maat

Prijsindicatie

€ 0 - 500
€ 500 - 1.000
€ 1.000 - 1.500
€ 1.500 - 2.500
€ 2.500 - 5.000
€ 5.000 - 10.000
€ 10.000 of meer
Ferry Maat - 4486.jpg
Ferry Maat werd in Voorburg geboren. Het gevoel voor muziek zat er al van jongs af aan in. Zo studeerde hij, voordat hij bij de radio begon, af aan het conservatorium als pianist. In die tijd begon hij ook aan zijn glansrijke radiocarrière bij de toenmalige zeezender Radio Noordzee Internationaal. DJ Ferry Maat heeft een achtergrond die niet veel dj's hebben, namelijk conservatorium klassieke piano. Eigenlijk wilde hij zich richten op de het spelen van jazz en andere lichte muziek maar deze opleiding bestond nog niet.

"In 1967/'68 was ik op zondagmiddag dj bij jachthaven Van Dijk in Loosdrecht. Op zondagmiddag was de omgebouwde botenloods een super populaire discotheek. We draaiden veel soul waardoor mijn liefde voor zwarte muziek is ontstaan. Vervolgens ben ik een jaartje professioneel gaan draaien in een Utrechtse discotheek en zomers was ik dj in Zweden. Later draaide ik in een Hilversumse discotheek waar veel radiomensen kwamen, zoals Joost den Draaier en Jan van Veen. Vanuit deze discotheek ben ik gevraagd voor Radio Noordzee Internationaal (RNI). Als dj uit een discotheek had ik het gevoel dat ik het veel beter kon dan de radio dj's die ik destijds hoorde, dus dit was de kans om dat te bewijzen. Dat was in 1971."

Ferry Maat is in 1972 met het programma begonnen waar hij legendarisch mee is geworden, de 'Soulshow'. Ferry geeft de geschiedenis van het programma: "Op zondagmiddag kwam er een gat in de programmering bij Noordzee. Ik merkte dat er heel veel muziek niet op de radio werd gedraaid die je wel in de discotheek hoorde. Als er bijvoorbeeld een nieuwe plaat van James Brown uitkwam, dan was de eerste reactie van veel dj’s: "dat kan je niet draaien op de radio". Ik begon op de zondagmiddag met de 'Soulshow' en ben soul gaan draaien, het sloeg erg aan; James Brown begon weer hits te scoren! Toen ik in 1974 ging solliciteren bij de TROS had ik één eis: ik wil verder met de 'Soulshow'. Ik kwam met de 'Soulshow' op de TROS donderdagavond terecht, met ruim 700.000 luisteraars."

Na de etherfrequentieverdeling belde Ton Lathouwers van de Sky Radio Group Ferry Maat met de vraag of hij bij Radio Veronica wilde komen werken. Hij ging er de ‘Soulshow’ maken (samen met zijn producer Guyon da Silva-Solis) wat hij tot en met 13 december 2008 deed. Sinds 31 augustus 2003 is Ferry iedere werkdag te horen met 'Maat in de Middag'. Ferry vindt zijn dagelijkse middagprogramma heerlijk om te doen. Maat: "In 'Maat in de Middag' zitten een aantal herkenbare punten zoals de 'Raad Plaat', 'Shownieuws' en de 'Soulshow Classic'. Er wordt erg goed op gereageerd, er komen heel veel sms'jes binnen. Het leuke aan de 'Raad Plaat' is dat het een laagdrempelig spelletje is. Je moet er toch altijd even over nadenken hoewel het erg bekend klinkt. Maar het belangrijkste in mijn programma blijft natuurlijk de muziek!"

Prijsindicatie: ★★★★★ Direct boeken
Algemene info
Standaard speelduur: 1 x 120 minuten
Bezetting: 1 persoon
Techniek/Geluid: Niet inbegrepen (Uitleg)
Licht(show): Niet inbegrepen
Categorieën
Repertoire
  • Dance Classics
  • Soul Grooves

Aanvraag indienen voor Ferry Maat

Gewenste datum:
Invalid Input
Gewenste tijd:
Invalid Input
Locatie optreden:
Invalid Input
Invalid Input
Naam:*
Vul a.u.b. uw naam in.
Bedrijfsnaam:
Telefoonnummer:*
Vul a.u.b. uw telefoonnummer in.
E-mailadres:*
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Aanvraag:
Geef a.u.b. uw aanvraag op.
Heeft u al meer informatie beschikbaar voor het gewenste optreden?
Maak dan gebruik van ons uitgebreidere aanvraagformulier.
Nieuwsbrief ontvangen?
Invalid Input
Antispam:* Antispam:
Opnieuw
Verkeerde anitspam
Velden met een * zijn verplicht

Deze Artiest wil ik aanraden bij een vriend(in) - Ferry Maat

Geef Uw Beoordeling - Ferry Maat


Recensies over Ferry Maat

Schrijf als eerste een recensie

Allerlei Artiesten is leverancier van Artiesten zoals: Zanger, Zangeres, Band, Liveband, Coverband, DJ, VJ, Discoshow, Drive-in-Show, Driveinshow, Sax, Saxofonist, Tapeact.
Wij zijn gevestigd in Rotterdam, Zuid Holland - Nederland