Ben Liebrand

Prijsindicatie

€ 0 - 500
€ 500 - 1.000
€ 1.000 - 1.500
€ 1.500 - 2.500
€ 2.500 - 5.000
€ 5.000 - 10.000
€ 10.000 of meer
Ben Liebrand - 4657.jpg
Al op 16-jarige leeftijd laat Ben de wereld genieten van zijn dj-kunsten met zijn eigen mobiele roadshow. Dit is het begin van een carrière die ondertussen al ruim 25 jaar omspant. Hij is wereldwijd bekend van remixen voor artiesten als Phil Collins, Sting, Salt & Pepa, Alexander O'Neal, Genesis en Grace Jones. Maar hij is door zijn legendarische 'Grandmix' en het radioprogramma 'In The Mix' ook de inspiratiebron voor dj's als Armin van Buuren, Olav Basoski, DJ Tiësto en Ferry Corsten.

In 1977 kwam Ben met een hele stapel  12 inches en LP'S terug van een vakantie in Italië. Om al die nieuwe muziek aan een vriend van hem te kunnen laten horen, besloot hij alle beste stukjes achter elkaar te zetten. Liebrand: "Als een soort Reader's Digest heb ik met een cassettedeck met een pauze toets alle beste stukken aan elkaar geplakt. Dat was de allereerste mix die ik gemaakt heb."

Via de jongens van The Limit (bekend van de hit 'Say Yeah'), waarvoor Ben Liebrand enkele 12"-mixen maakte, kwam hij bij Lex Harding van Veronica terecht. Het mixen was begin jaren '80 in opkomst, waardoor Lex het idee had opgevat om een radioprogramma te gaan maken waarin continu gemixt werd. Dat programma is 'In The Mix' genoemd. Van de dj's die in Nederland al op die manier aan het werk waren in de clubs, was Ben één van de weinigen die ook de technische knowhow had om kwalitatief op NOB-niveau aan te kunnen leveren. De eisen van het NOB waren heel erg streng. "Met dit programma was ik ook de eerste dj die niks zei. Ik heb toen als extra gimmick een radio-interview gedaan met Erik de Zwart, waarin hij de vragen stelde waarop ik niet antwoordde! Ik ben de dj die echt zijn kop houdt en muziek draait."

"Ik heb in al die jaren gedraaid wat ik leuk vond en wat ik in de platenzaken hoorde. Ik trok mij helemaal nergens iets van aan. Meestal was het zo dat ik de plaat die in de Top 40 of in de dancechart kwam, al drie of vier weken aan het draaien was. Jaren later kom je een verzamelaar tegen, de 'Homo Top 100', die helemaal vol staat met spul dat wij toen gedraaid hebben! In die tijd stond Ben Liebrand, zo hetero als hij is, achter de draaitafels al die nummers te draaien die nu op de 'Homo Top 100'-cd staan!"

"Laatst raakte ik met de general manager van Apple Nederland in gesprek die me vertelde dat ook hij 's nachts 'In The Mix' opnam met een cassetterecordertje. Omdat e-mail in die tijd nog niet bestond, kreeg ik daardoor weinig reacties en had ik geen idee wat luisteraars ervan vonden. Soms kreeg ik een brief van een liefhebber of hoorde ik mijn mix terug in kledingzaken of op het strand en daar moest ik het dan mee doen. Jaren later werd mij duidelijk hoeveel dj's destijds aan de hand van 'In The Mix', aan het mixen zijn geslagen. Daar zitten mensen bij als Tiësto, Armin van Buuren, Ferry Corsten en Charley Lownoise maar ook DJ Dano, die uiteindelijk gigantische hardcore is gaan draaien." Na drie jaar is 'In The Mix' verdwenen en als 'Minimix' doorgegaan bij 'Bart (van Leeuwen) & De Zwart' daarna bij 'Curry & Van Inkel', 'Staverman & Van Inkel', etc.

De laatste jaren is ‘Mastermixer Ben Liebrand’ iedere zaterdagavond te horen bij Radio Veronica: eerst met de ‘Minimix’ is tussen 21.10 en 21.15 uur en iets later op de avond met 'In The Mix' van 23.00 tot 01.00 uur.

Prijsindicatie: ★★★★★ Direct boeken
Algemene info
Standaard speelduur: 3 uur
Bezetting: 1 persoon
Techniek/Geluid: Niet inbegrepen (Uitleg)
Licht(show): Niet inbegrepen
Categorieën
Repertoire
  • Dance Classics
  • Disco House
  • 90's
Video
Video
Video

Aanvraag indienen voor Ben Liebrand

Gewenste datum:
Invalid Input
Gewenste tijd:
Invalid Input
Locatie optreden:
Invalid Input
Invalid Input
Naam:*
Vul a.u.b. uw naam in.
Bedrijfsnaam:
Telefoonnummer:*
Vul a.u.b. uw telefoonnummer in.
E-mailadres:*
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Aanvraag:
Geef a.u.b. uw aanvraag op.
Heeft u al meer informatie beschikbaar voor het gewenste optreden?
Maak dan gebruik van ons uitgebreidere aanvraagformulier.
Nieuwsbrief ontvangen?
Invalid Input
Antispam:* Antispam:
Opnieuw
Verkeerde anitspam
Velden met een * zijn verplicht

Deze Artiest wil ik aanraden bij een vriend(in) - Ben Liebrand

Geef Uw Beoordeling - Ben Liebrand


Recensies over Ben Liebrand

Schrijf als eerste een recensie

Allerlei Artiesten is leverancier van Artiesten zoals: Zanger, Zangeres, Band, Liveband, Coverband, DJ, VJ, Discoshow, Drive-in-Show, Driveinshow, Sax, Saxofonist, Tapeact.
Wij zijn gevestigd in Rotterdam, Zuid Holland - Nederland