Within Temptation

Prijsindicatie

€ 0 - 500
€ 500 - 1.000
€ 1.000 - 1.500
€ 1.500 - 2.500
€ 2.500 - 5.000
€ 5.000 - 10.000
€ 10.000 of meer
Within Temptation - 4645.jpg
Within Temptation heeft erg veel bereikt de afgelopen decennia. Van kleinschalige successen in het begin tot de verkoop van wereldwijd meer dan 2 miljoen CD’s en DVD’s. Dit maakt de band niet alleen Nederlands best verkopende band in het buitenland, maar ook internationaal één van de snelst groeiende rock acts.

In april 1996 werd de band opgericht door gitarist Robert Westerholt en zangeres Sharon den Adel, waarna in april het debuutalbum ‘Enter’ werd uitbracht via het indie label DSFA. Optredens in Europa volgden, waarbij ze een fenomenale live reputatie opbouwden. Meest opzienbarend waren de concerten op het Dynamo festival (in 1997 en in 1998 op het hoofdpodium).

Ondanks de groeiende carrière van de band studeerden alle bandleden nog steeds. Daarom werd besloten om in 1999 een pauze te nemen, zodat studies afgerond konden worden.

2000 zou een vruchtbaar jaar worden voor de band. Er werd opgetreden op alle grote Europese festivals en in december kwam het tweede album ‘Mother Earth’ uit. Dit album werd goed ontvangen – muziekblad ‘Aloha’ tipte Within Temptation als “klaar voor de grote doorbraak” – Mother Earth stond meer dan drie maanden in de Nederlandse album charts.

De band begon 2001 met een grote Nederlandse clubtour en speelde daarnaast op Pinkpop en voor de derde keer op het Dynamo festival. Van het Mother Earth album werden “Our Farewell” en “Ice Queen” uitgebracht, waarvan laatstgenoemde een doorbraak bij het grote publiek bezorgde. De single belandde op nummer 2 in de Mega Top 100 en het album kwam opnieuw binnen op nummer 3, waarmee het een platina status bereikte.

De populariteit van de band bleef niet onopgemerkt en verspreidde zich in 2002 over heel Europa, waar veel shows werden gegeven. Ook was de band opener voor Paradise Lost tijdens hun uitgebreide Europese tour. Met de release van ‘Mother Earth’ brak de band ook door in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en België. De plaat behaalde een platina status in Duitsland en een gouden status in België. Voor de DVD “Mother Earth Tour “ ontving de band een Edison.

In 2004 ging de band de studio in voor de opnames van het album “The Silent Force”, dat werd geproduceerd door Daniel Gibson. Met de eerste single “Stand My Ground”, belandde het album op de 1e plaats in Nederland en Finland, op de 5e plaats in Duitsland, in de top-10 van België, Portugal en Spanje, in de top-20 van Oostenrijk en Zwitserland, en in de top-30 van Griekenland, Frankrijk, Turkije, Zweden en Noorwegen.

Het album werd goud in Spanje, België, Luxemburg, Portugal en Duitsland en platina in Finland en Nederland.

In juni 2005 kwam de single ‘Angels’ uit. In deze periode bezocht de band ook weer vele Europese festivals, zoals o.a.: Pinkpop, Rock Werchter, Rock Am Ring, Sweden Rock, Ruisrock, Dubai Desert Rock en Gurtenfest. Ook werd er opgetreden met o.a. Iron Maiden en Rammstein. In augustus ontving de band een ‘World Music Award’ voor Nederlands best verkopende band in het buitenland. Daarna kwam ‘The Silent Force’ ook uit in Japan, Australië en Groot-Brittannië.

In 2006 ontving Within Temptation voor de derde keer de Buma Cultuur Export Prijs voor ‘Best verkopende band in het buitenland’ en een Golden God Award van Metal Hammer UK voor ‘Beste video’. Daarnaast speelde de band op de grootste festivals in Europa en speelt de band voor het eerst in Japan.
Eind 2006 kondigde de band aan dat Roadrunner Records naast Japan, Groot-Brittannië en Australië nu ook in Verenigde Staten de band heeft getekend, een unicum voor een Nederlandse band.

Hierna kwam nieuwe album “The Heart Of Everything”. In januari 2007 kwam de eerste single ‘What Have You Done’ uit met daarop gast vocalen van ‘Life of Agony’ frontman Keith Caputo. De release van de single kwam gelijktijdig met het nieuws dat de band voor de vierde opeenvolgende keer een Exportprijs heeft gewonnen voor ‘Best verkopende Nederlandse band in het Buitenland’.

Het album is geproduceerd door Daniel Gibson en gemixt door Stefan Glaumann (Rammstein) en kwam op nummer #1 binnen in de Nederlandse album charts. Verder bereikte het album een nummer #2 positie in België en Finland, kwam in de top-5 van Japan, Zweden, Portugal en Duitsland, in de top-10 van Zwitserland, in de top-15 van Oostenrijk en Tsjechië en in de top-30 van Spanje, Noorwegen en Frankrijk. Hiermee behaalde het album een nummer #5 positie in de Europese album charts.

Eind juli is het album in de Verenigde Staten verschenen, met als eerste single ‘What Have You Done’. Het album kwam op nummer #1 binnen in de Heatseekers Chart, een hitlijst voor artiesten die nooit eerder in de US Billboard Hot 100 hebben gestaan.

In 2008 zijn veel landen bezocht in Centraal Oost Europa en Rusland waar de band nooit eerder is geweest. Ook deed de band voor het eerst een tour in Zuid-Amerika.

Prijsindicatie: ★★★★★★★ Direct boeken
Algemene info
Standaard speelduur: Op aanvraag
Bezetting: 6 personen
Techniek/Geluid: Niet inbegrepen (Uitleg)
Licht(show): Niet inbegrepen
Categorieën
Repertoire
Onder andere:
  • Ice Queen
  • Mother Earth
  • Running Up That Hill
  • Stand My Ground
  • Als Je Iets Kan Doen
  • Memories
  • Angels
  • All I Need
  • Faster
  • Frozen
Video
Video
Video

Aanvraag indienen voor Within Temptation

Gewenste datum:
Invalid Input
Gewenste tijd:
Invalid Input
Locatie optreden:
Invalid Input
Invalid Input
Naam:*
Vul a.u.b. uw naam in.
Bedrijfsnaam:
Telefoonnummer:*
Vul a.u.b. uw telefoonnummer in.
E-mailadres:*
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Aanvraag:
Geef a.u.b. uw aanvraag op.
Heeft u al meer informatie beschikbaar voor het gewenste optreden?
Maak dan gebruik van ons uitgebreidere aanvraagformulier.
Nieuwsbrief ontvangen?
Invalid Input
Antispam:* Antispam:
Opnieuw
Verkeerde anitspam
Velden met een * zijn verplicht

Deze Artiest wil ik aanraden bij een vriend(in) - Within Temptation

Geef Uw Beoordeling - Within Temptation


Recensies over Within Temptation

Schrijf als eerste een recensie

Allerlei Artiesten is leverancier van Artiesten zoals: Zanger, Zangeres, Band, Liveband, Coverband, DJ, VJ, Discoshow, Drive-in-Show, Driveinshow, Sax, Saxofonist, Tapeact.
Wij zijn gevestigd in Rotterdam, Zuid Holland - Nederland